Actueel Nieuws!

 

Wederom nieuwe Bomag tandemwalsen voor VSM

Jul 03 2012
Actueel Bomag Nieuws! >>

Vier maal nieuwe grote Bomag tandemwalsen voor Volker Stevin Materieel.

Eind mei leverde RoAd vier stuks Bomag rol gestuurde tandemwalsen BW174AP-4 voor Volker Stevin Materieel af bij KWS. De regio’s Roosendaal en Eindhoven werden verblijd met elk een nieuwe wals, terwijl de regio Duivendrecht zich zelfs mocht verheugen met twee Bomag walsen van ditzelfde type BW174AP-4 AM.

 

De Bomag BW174 AP-4 is een rolgestuurde tandemwals van 9,5 ton, deze wordt aangedreven door een Kubota 4-cilinder watergekoelde dieselmotor V-3800-DI-T, afgesteld op 68 kW bij 2400 t/min. De hydrostatisch aangedreven wals heeft een werkbreedte van 1.680 mm en beschikt over een watertankinhoud van 800 liter.

Voor VSM zijn de walsen uitgerust met o.a. airconditioner, rolverlichting, kantensnijder/drukker en aansluiting splitstrooier, zodat de splitstrooier met hefmast ook op alle deze nieuwe walsen past. Drie van de vier door VSM aangeschafte walsen zijn uitgerust met Asfalt Manager, het intelligente verdichtingssysteem van Bomag met zelfregelende amplitude. Ook zijn er weer twee nieuwe hefmasten met schotelstrooier bijgeleverd, deze zijn geheel zelfstandig (zonder hulp van kraan) snel aan- en af- te koppellen.

 

Zoals alle machines van de KWS zijn ook deze walsen door de materieeldienst VSM besteld in de herkenbare blauwe kleur met oranje bies.

 

Laatst vernieuwd: Aug 17 2012 om 3:38 PM

Terug