Actueel Nieuws!

 

Vorstschade-herstel door Bomag enkelrolswals BW55E

Dec 15 2011
Actueel Bomag Nieuws! >>

Elk jaar weer raken de wegen ernstig beschadigd door vorst.

Voor vele gemeenten een lastig fenomeen. Vorstschade in de weg wordt in de meeste gemeenten hersteld met koud-asfalt. Dit asfalt laat zich namelijk eenvoudig verwerken. Echter goede verdichting en afwerking van het asfalt verdienen nog wel eens extra aandacht.

Bomag heeft hiervoor een prima oplossing, eenvoudig en betaalbaar: de BW55E.

 

De BW55E is een enkelrols wals met een bedrijfsgewicht van 161 kg wordt aangedreven door de bekende Honda GX120 benzinemotor en heeft een werkbreedte van 560 mm met een statische lijndruk van 2,9 kg/cm. Een slagkracht van 10 kN zorgt voor de perfecte asfaltverdichting. De BW55E is eenvoudig te bedienen en is door de mechanische bouw nagenoeg onderhoudsvrij.

 

Ook de Gemeente Wageningen heeft voor de Bomag BW55E gekozen. In verband met de vele asfaltreparatiewerkzaamheden is deze machine uitgevoerd met de optionele watersproei-installatie, waardoor verkleving van het materiaal aan de rol wordt voorkomen. De corrosievrije watertank met een inhoud van 16 liter is afneembaar, waardoor zowel bijvullen als reinigen eenvoudige klusjes worden.

 

Door de rolaandrijving wordt het materiaal niet voortgestuwd maar onder de rol getrokken. Hierdoor wordt er naast een keurig resultaat een hoge verdichting verkregen.

Maar de kleine compacte Bomag is natuurlijk breder inzetbaar.

Behalve voor asfaltherstelwerkzaamheden, kan de BW55E uitstekend ingezet worden in o.a. land- en tuinbouw, op sportvelden en tennisbanen, bij aanleg van voet- en fietspaden, enz.

 

Laatst vernieuwd: Dec 30 2011 om 7:03 PM

Terug