Actueel Nieuws!

 

Bomag geeft vanaf nu pas echt gas!

Sep 20 2015
Actueel Bomag Nieuws! >>

 

In Duitsland wordt sinds kort een sleuf of een gat dieper dan 3 meter onder het aard oppervlak gezien als een gesloten ruimte. Hierdoor is het gebruik van een benzine of dieselstamper niet meer toegestaan.

Na aanscherping van deze veiligheidsregels in Duitsland, zag fabrikant Bomag zich genoodzaakt hier een passende oplossing voor te vinden. Natuurlijk ligt het voor de hand om richting een elektrische aandrijving te gaan, maar de intensieve trilling, beperkte tijdsduur en het gewicht van een accupakket is dit (nu nog) niet de meest ideale oplossing. Daarom heeft Bomag gekozen om een bestaand en bewezen concept uit te bereiden met een gasverdamper en een paar verwisselbare gasflesjes.

Bomag introduceert nu eerst trilstampers die worden aangedreven door propaan gas. Het zijn de types BT 60 G en de BT 65 G. De stampers zijn zeer milieuvriendelijk doordat ze bijna geen CO2 uitstoot meer hebben.  Deze machines zijn voorzien van de nieuwste Honda 4-takt motoren, type GXR120 en aangepast voor propaangas.

De twee gasflessen zijn eenvoudig te demonteren en kunnen gemakkelijk opnieuw worden hervuld. Met twee volle gasflesjes is de stamper 1,5 tot 2 uur (aaneengesloten)inzetbaar.

Nog een aantal technische specificaties: 
Eigen gewicht: 64 Kg
Slagkracht:  1.500 Kg. (15kN) 
Motorvermogen: 2,8 kW 

 

Foto hier onder: Ook tijdens de schaft word deze machine onmisbaar!

Verdichten? gebruik een Bomag!   ,   BBQ? pak een Weber!

 

Laatst vernieuwd: Sep 20 2015 om 11:56 AM

Terug